duminică, 30 iulie 2017

Despre ai noștri, cu drag și cu mirare






Vreua să fiu înțeleasă corect. Aceste sunt doar observații, nu și acuzații

Acum o săptămână mă întorcem din vacanță. Terminalul 2 de la El Prat era numai al moldovenilor, pentru că la ora respectivă zburam numai noi. Și, de altfel, este un avantaj. Nu stai la coadă nicăieri, nu calculezi pemanent dacă reușești la timp. Dar eu despre altceva vroiam să scriu.

Așa cum terminalul era numai al nostru, iar cartea pe care o luasem cu mine o citisem deja, am fost pusă în ipostază de privitor și obsevator al comportamentelor. Nu vreau să dau multe detalii, dar câteva momente m-au amuzat? mirat? șocat? peste măsură:

1. Țineți minte, în terminal eram numai noi și se aștepta decolarea unui singur avion? A propos, pentru cei care nu au fost la El Prat precizăm, că Wizzair are o sală improvizată proprie. Ei bine, pe toate ecranele din acestă sală era scris cu buchii de-o șchioapă CHISINAU GATE 47. De câte ori credeți că am fost întrebată de unde zboară Chișinăul?

2. Copiii - ca și copiii. Unii dormeau, alții se zbenguiau, alții plângeau. Cel mai bine se simțeau cei care se abenguiau, pentru că era loc mult, puteai alerga, nu te împiedicai de nimeni. Dar moldoveanul nostru este sigur că, vigulă, copilul lui nu are minte, se va pierde sau își va rupe gâtul. Și ce face, credeți? Unul dintre ei și-a scos centura de la pantaloni și a început a urla la copil că dacă nu stă locului, centura o să știe de el.

3, Ce credeți că s-a întâmplat în momentul în care călătorii au aterizat în Chișinău? S-au luat la ceartă. Că doar nu mai erau în UE! Și hai să se certe cine s-a pus primul lângă ușa autobuzului.

4. Dar cel mai mult m-a amuzat alt moment. Păcat că nu am fost atât de obraznică încât să fac o fotografie:) Lîngă noi era o cucoană care, pe lângă geantă avea o sacoșă din aia, tradiținală ca un covor sau o ie moldovenească, sacoșa nostră dragă, națională, inegalabilă - CEA NEAGRĂ CU CALENDAR PE EA. Vă dați seama cum țin moldovenii la tradițiile lor? Că altfel cum explici că o primbli până la Barcelona și o aduci înapoi? Sau, cine știe, poate femeia locuiește demult în Spania și și-a adus-o cu ea de acasă, ca s-o privească atunci când o roade nostalgia?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu