marți, 22 februarie 2011

Patenta de deputat

De vreo doi ani nu se mai discută atât de înflăcărat la tema patentelor de întreprinzător. La un moment dat Guvrenul a bătut pasul înapoi în fața revoltelor "populare", iar deținătorii de patente, mulțumiți, s-au întors la ale lor.

Ținând cont de faptul că majoritatea patentelor sunt în domeniul comerțului cu amănuntul și al serviciilor, unul Dumnezeu știe, care este cifra de afaceri a acestui grup de întreprinzători. Și la sigur numai el știe, pentru că Fiscul habar nu are. Cu patentașii, de obicei, are treabă Ministerul de Interne, mai bine is, solii acestuia - polițiștii - care mai fac câte o răscoală prin micul business, așa, cât de un Paște sau de o zi de naștere.

După cum ziceam, nimeni nu știe cât câștigă la modul real un deținător de patentă. Oficial - puțin. Ocazie cu care propun și eu să introducem câteva tipuri noi de patentă - cea de Deputat, vameș, inspector fiscal, doar că prețul ei să fie mai mare. Că, de întreprinzători, băieții, sunt întreprinzători. Așa, nici salariu nu le plătim, iar dacă doresc să activeze în continuare - să fie buni să-și achite la timp patenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu