miercuri, 4 august 2010

Care pe care?

Privesc și analizez atent schema propusă de Sergiu Mocanu referitor la "caracatița Plahotniuc"...
(vezi http://admin.publika.md/media/md/image/201008/oar_full/screen-shot-2010-08-04-at-2-17-33-pm_57383000.png) Departe de mine gândul că al doilea este unul fără păcate. Doar că simțul meu profesional și logica mă fac să mă întreb: de unde are Mocanu toate aceste date? Greu de crezut că le adună de pe atunci de când era consilierul lui Voronin. În jurisprudență există o întrebare sacramentală "Cine are de câștigat? sau Cine ar avea motive?

De ce tocmai acum? De ce nu găsim nici o umbră de familia Voronin în toată această schemă? Pentru ca respectivul document să fie adevărat 100%, ar trebui să conțină cel puțin încă vreo 10 nume sonore. Altfel mi se pare foarte manipulativ: adică, se ia un adevăr și se "altoiește" cu basme, până când cei care citesc nu mai pot discerne unde e purul adevăr și unde începe minciuna deliberată. Ceva echivalent cu gripa porcină - un virus real existent, dar cu o recomandare insistentă a unui anumit tratament și a unui anumit comportament al consumatorului.

3 comentarii:

  1. dar de fapt, asa cum adevarul e undeva dincolo... cea mai buna aparare e atacul - vezi detalii pe blog la mine ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Raspunsul la "de ce tocmai acum" (ca de altfel si raspunul la orice alta intrebare de aici) este unul multiplu. Oricum, imi plac lucrurile sa fie simple, sau cel putin clare. "De ce tocmai acum", deci - pentru ca (una din multiplele laturi ale raspunsului) de citeva luni se incheaga tot mai mult si mai mult un intreg aparat de diversi specialisti, menirea carora ar fi sa ridice imaginea lui V.P., sa-i presteze diverse analize utile, dosare personale si pe evenimente, si multe multe altele. Mai sunt si alte laturi ale raspunsului la aceasta intrebare. Respectiv, cred ca actiunea lui S.M. tocmai acum ar putea si ea avea diverse motive si scopuri: de la cel mai nobil - "vreau sa-l bat pe dracu-n cap pentru ca vrea sa si-l ridice si vrea sa apara inger si nu diavol precum e"; pina la ... altele mai putin nobile. Personal inca nu am concluzii concrete, adica betonate.

    In alta ordine de idei, salut crearea acestui blog. Sper sa fie unul interesant si divers. Inca ceva, Ludmila, (cu toata stima) in "Despre mine" din graba ezista niscaiva scapari :) .

    Succese in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru cuvinte bune, am sa corectez in "Despre mine", sincer, cand am pornit acest blog nici nu stiam daca nu renunt la un moment dat, era mai degraba un exercitiu tehnologic.

    In ceea ce-l priveste pe VP, vad incercarile de a re-construi o imagine - Fond de caritate, emisiuni TV, masini de spalat pe la primadonna, inteleg care le este scopul. Nu sunt o adepta a olgarhiei, dar, totusi, de unde are SM toate aceste date? Unele bucati din schema m-am convins personal ca functioneaza anume asa, ce e drept, nu stiu daca in spatele lor sta de fiecare data VP. Prea multi dintre cei care s-au hranit la treuca puterii nu figureaza aici. Acum ce sa inteleg - ca Voronin a fost un mos sarman pe care l-a "kidanit" VP, ca PD-ul este cap-coada completat cu cadrele acestuia, cand vazand eficienta companiilor lui VP pot spune ca pe o seama din acesti membri fruntasi el nici nu i-ar angaja la lucru, nu ca sa-i mai promoveze in functii.

    E ceva putred, dar inca nu inteleg ce aume

    RăspundețiȘtergere